RSS

Sunday, 19 May 2013

ok guys..my new blog ..http://hidupakumacamni.blogspot.com/ ..check it out...blog lama dah kna serang malware..ouch..sdeyh kan..malas nak delete bagai..bwt trus blog baru...muahaha :D salam isnin semuanya..

Friday, 10 August 2012

Assalamualaikum........arh rindunyer kat blog aku...hh....lma giler xupdate.....hmm....apa citer korang2 diluar sana....sihat??arini dah nak msuk hri ke 24 rmadhan dah....skejap je rasa...pejam celik pejam celik....dah nak raya.....sdey.... "( ...huhu......dah msuk sepuluh mlm terakhir an.......huhu....aku bru je abis exam ari kamis aritu....so arini baru boley rasa nak relax2 sikit kat rumah.....hh....cuti dua mnggu doh....best giler....tapi nanti ketaq lutut sikit arh nak taw result....insyaAllah....ada rezeki daebak lah result aku...tawakkal je la....usaha dah an.......hah.....

ha korang...aku belaja kat matrik skun....so far life aku ok kat sana......kira bley survive lgi la.....rumet pon satu kepala habis dgn ak...hha...lgi la lentok kami dok bwt projek.......best giler arh rumet aku.....adeii.....best life kat matik....sblum ni aku fikir macam payah je sebab ramai influence dgn kata2 orang diluar sana.....siapakah dia...hh......tu la norm masyarakat kan......depa ckp mcm2 buat ak tkowt ja....tp msuk sana...ok ja.....cuma kena rajin....tapi mana2 tempat klo dah msuk nak blaja memang kena rajin....klo malas....xyah belaja larh.....

kat sana aku dapat mcm2 jenis kawan....besa la...life kat luar macam macam jenis bentuk dan perangai dapat dilihat ea.......so kena la pandai pilih kawan sikit.....macam aku ni jenis ramah sikit....sume orang aku nak tegur......nasib la sapa dah kena tegur tu....tapi aku tengok tengok jugak larh....yang xberjenis....(buaya-buaya) sume ni....faham kot noh.....hh...ak terpaksa larh layan klo ianya classmate ak...huhu....xlayan nanti kata aku sombong plak.....hadeiii...macam macam btoi.....xpa la....biaq pi kat dia....^_^....

ngeee.....ak xsabar nak blik kampung sebenarnya ni......baju dalam bag aku dah packing...padahai ka...adik adik aku still p sekolah minggu depan...tahap larh semangat aku ni.....hh.....xsabar nak jumpa cousin cousin tercinta aku....yang kecik tomey tomey tu.....sampai larh yang besar panjang tu.....lama dah xjumpa depa....dah la kampung aku jauh...pahang tu.....kedah p pahang...jauh oooOO.....bukan senang aku nak pi sana patah balik mai sini...tu yang klo aku balik aku balik kampung mesti lama....hh....syok dok sana...sejuk ja....sampai ak pon x larat ulang alik p toilet..punya larh sejuk.....fuh...xyah pasang kipas dah.....selimut samppai kena pkai toto....punya tebai...^_^

lagi satu aku suka perjalanan nak balik kampung tu.....abah aku dulu suka bertolak malam....walopon gelap tapi aku suka balik malam....sejuk oooOOO....pastu aku suka usha kereta orang......heh...mulalah nak berangan beli keta tu larh...keta ni larh....sume kereta aku nak...hh..asal cantik ja bekenan la.....xpa....xsalah berangan nak beli kereta mahal....baru la semngat nak belaja rajin rajin tu mai sikit an....nak beli kereta mewah...poket kena la penuh....so effort nak study pon kena larh sewaktu dengannya.....hh.....

hee....masa hari las nak amik exam hari tu...ak xbley fokus sebenarnya....ha la..dok teringat nak balik rumah ja....hari sebelum sebelum tu lagi la parah....nasib baik bley control lagi perasaan nak balik rumah tu....klo x..dah lama aku pecah pagar matrik tu....punya la xsabar nak blik rumah....ikutkan hati macam tu la....nasib baik aku sabar....huhu....


heee....sempat lagi aku snap gambo kat atas bas ni....dengar lagu raya wei....ish ish....awai sungguh...bukan xsabar nak raya.....tapi keboringan...so dengar je larh lagu raya....


ni kawan sekolah aku.....aku bosan so snap la gambo dia sekali......^_^

gambo blur sikit...besa larh.....tatkala bas menari nari di jalan raya......gambaq pon xley nak elok la........hee....

Monday, 7 May 2012

RENUNGAN

I M COPY PASTE FROM FACEBOOK....BY USTAZ AZHAR IDRUS
Ciri Wanita Hantaran RM10,000 oleh Ustaz Azhar Idrus ( Original )

1: Solat tidak tinggal
2: Menutup Aurat
3: Tidak pernah couple
4: Jaga tingkahlaku
5: Pandai mengaji
6: Tahu hukum agama
7: Hafal quran
8: Pandai memasak
9: Pandai menjahit

Wahai Muslimah.. Anda Bagaimana? Renung-renungkan.


CAN U FEEL MY HEART BEATS!!

Haha....Assalamualaikum.....adeii...tjuk x tahan tu...heh...over over...sebenarnya tajuk tu xdak kena mengena dengan apa yang ak nak cita pon...hehe...cuma "beats" tu ja ak nak cakap...tetiba teringat lagu korea heart beat group 2pm...tu yang ak buh tu..heh....ok ok...hari ni ak cita pasal headphone beats sebenarnya yang semakin menjadi kegilaan orang sekarang ni...heh...,ya ka??err ya kut....ak yang kata....=P  .....haha(peace)...ok korang tau design dia macam mana...ok ok ....let me show u.........






wah....ha  yang above ni la....there s a lot of types....tudia ...awat ak cerita pasal ni....nak promote ka....a ah...memang pon...sebab ak dah beli dua...haha...so far aku guna...best... sound dia memang ummpphh......tapi aku beli yang solo HD ja....kebetulan ak lalu kat satu kedai dalam giant tu......then dia orang tengah buat promotion....sebelum ni pon ada...tapi ak dengan my adik macam teragak agak lagi nak beli ke tak...last last lepas kitaorang survey dalam internet yang solo hd tu asal dia 40 n above camtu la price dia...so kitaorang pon beli la dkat situ...coz harga dia lagi low sikit lah dari 40.....disebabkan kan ak xmaw menyesal kemuadian hari....eceh...haha...ak pon beli la dua......wink wink......white colour n purple....cantik... ak suka design dia....yeah..nak nyanyi sikit..."can u feel my heart beat"....hehe......best jugak la....kalo korang joging pakai beat ni pon dia x lari sana sini....dia keep still stay je kat telinga korang....haha ...beat ni x slah ak lah release sept taun lepas kot....kalau x salah ak lah......^_^ ....sapa yang dah guna tau la best dia macam mana....dia ada banyak type..ada studio...pro...solo..solo HD..n solo HD special edition punyer.....ikut kemampuan korang la...kalau ada duit poket lebih sikit tu boleh la guna yang mahal sikit....ada yang sampai 200 lebih n etc.....heee....mahal lorh.....kalau korang mampu boleh la beli...heh.........kay...selamat mencuba la noh....=)  .....(blink blink)......

Saturday, 5 May 2012

List to do!!!Jom terjah!!

Hi u all...haha...hari ni ak gatai tangan sikit nak update banyak banyak post.....heh...tiba tiba ja aku rasa macam best ja nak ajak semua blog ak jom kita buat baik sikit.....aku nak ajak korang masuk syurg nih....korang nak ikut x....haaa...bohong la xnak masuk syurga..an an an..heh...hmm..kena buat kalau kita nak berubah then we have to move from now onwards...okay...")....hehe..lets start...aku ni xla pandai sangat guna windows word tu...so aku create yang simple jer..kay...kat bawah ni antara yang aku list...lets take a look!!




 
okay bila korang tengok apa yang aku list korang mesti rasa macam tight sangat kan....korang xyah terburu buru....slow slow xpa....lagipon aku list ni nak guide diri sendiri jugak......heh..kita sama sama do nah..then practice dalam masa 44 hari..then after that insyaALLAH korang akan buat sume benda yang aku list kat atas ni secara automatik...kalau korang tinggal pon korang akan rasa macam something missing je...macam ada benda xkena...btol x??try kalau xcaya....^_^...haha...tapi kalau ada something came up..then korang terpaksa lewat sikit solat tu..xpa la..jangan lewat x bersebab taw...")  okay lagi satu macam sunat rawatib tu aku x list..korang tengok buku la eh kalau nak tau lebih lanjut lagi...eceh...haha....okay...SELAMAT BERAMAL DAN SELAMAT MAJU JAYA!!!AJA JA HWAITING!!STRIVE FOR URSELF N ISLAM!!TRY TO FIGHT NAFSU KITA YANG MALAS MALAS TU NAH...heh...nanti korang gtaw ak apa result dia bila korang dh sukses......kay....^_^








       

Accident accident!!!

Assalamualaikum rakan rakan semua.....dah xsabar rasa nak update post ni...dub dab dub dab rasa tadi...lebih kurang pukul enam suku tadi lah....tengah ak dok singgah blog blog orang ...tiba tiba je kat luar rumah aku orang dok lari la...scene masa tu...orang tengah panic...ak pon pelik..pastu abah ak jenguk la keluar..abah aku pon baru balik keje masa tu...rupa rupanya ada accident kat jalanraya tepi taman aku...dekat area area situ memang selalu accident...macam macam kes dah...ada yang pecah kepala la...etc lah..ak pon x sanggup nak cite...tkot pon ada...tapi nasib baik la accident kali ni hanya luka luka..tapi boleh dikatakan terok la jugak....kereta wira langgar kereta myvi kot...macamtu la lebih kurang,...kereta wira tu remok terok la....disebabkan taman aku ni sebelah jalanraya tu...so ramai la orang taman aku yang pegi tengok kejadian tu...tpi ak x pegi pon...malas nak kuar rumah....heh...lagi satu aku rasa takot sikit nak tengok kejadian macm ni.....bagi aku macam ngeri ja....tu la...stiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya...nak suruh kita beringat la...p mna mna pon kena berhati hati....nak naik kenderaan baca doa naik kenderaan...minta Allah selamatkan perjalanan kita terutama yang nak nak berjalan jauh kan...macam balik kampung ke..pegi vacation ke...even nak pegi kedai dekat ciput tu pon baca bismillah...nikan pula nak berjalan jauh....taw,...ingat tu...kita mampu merancang...tapi Allah yang menentukannya....Dia lebih Mengetahui apa yang terbaik buat hambanya,.....sebab tu la kita kena mintak doa banyak-banyak dijauhkan dari malapetaka kay.....lagi satu bila ada accident yang melibatkan kematian....time tu aku rasa cukup takot.....tu salah satu sebabnya Allah nak ingatkan kita hamba hamba ni suruh fikir pasal kematian la tu......bila ada kematian atau musibah apa apa pon kena sebut apa...haa sebut "innalillah hi wa inna ilaihi raaji'un"...dariNya kita datang dan kepadaNya juga kita kembali...dapat pahala taw sebut tu....haa...ok la...nanti ak cite pasal len plak kay...haha...daaa..")   ...see u all later kay...

Friday, 4 May 2012

ak nak masuk matrik

Hi..!!amboi aih....eh eh...assalamualaikum....adoyai...lama betul la xupdate post ni...bz bz.....eceh...banyaklah punya bz....duduk umah dah lima bulan...hehe....xde maknanya bz....haha.....sekejap je se duduk rumah...hahahaha,...melampau...lima bulan tu memang lama...kadang rasa bosan sampai xtau nak bwat apa.....huhu....sdey btoi....padahal..bley jerw baca buku....punya la banyak buku kat rumah ni...biasalah....mak saya suka beli buku,....dia nak suruh anak dia baca buku...tapi anak dia ni klau dah duduk rumah...ehem ehem sikit.....malas nak baca....duduk la selonggok buku tu dalam rak x berbaca...haha...mak sorang je baca...tapi doesnt mean imah xbaca langsung...baca jugak la mana yang rasa best tu.....kebanyakan yang mak beli tu semua buku agama la....heh.....kalau novel kat umah kitaorang byk la jugak....i m sharing duit dengan my adik yang second tu nak beli taw...huhu...sebab novel ni mak payah sikit nak beli...terpaksa lah kitaorang share duit....ngehngehngeh....padan muka an.....mak beli buku punya la banyak nak suruh baca..buku lain plak kitaorang nak.....adeii...biasalah tu...heh....ada plak....." ) .....hmmmm...pejam celik pejam celik...tinggal beberapa hari ja lagi dah nak continue study...new journey gonna begin.......last last decide nak masuk matrik lah...even upu pon xtaw lagi.....sebab nak masuk asasi rasa macam payah nak dapat...budak budak straight A's sekarang ni banyak....kan...bukan la putus asa nak tunggu upu tu..tpi rasa macam peluang tu tipis....heh....tapi masuk matrik xbley nak main main dah....xbley nak bwat perangai budak budak sangat dah...hahaha...galak btoi....dah dapat yang setahun punya kena pulon la....korang pray for me bley carry on study sana taw,....dapat result excellent...n yang paling penting...aku bley bawak diri...xmudah influence dengan negative side kat dunia luar tu....heh...tolong eh pray for me taw...heh...biasalah orang baru nak rasa dunia luar ni..takot sikit rasa...n i hope for myself also boleh be d best among d best....err...abang abang n kakak kakak yang pernah masuk matrik tu boleh la share share sikit tips....heh.....saya budak ingin belajar....dan terus mara ke depan...



haha...........yang pasti esok yes...!!!pegi shopping..yea yea...walopon shopping barang asrama.....haha......killing two birds with one stone lah.....an an an....haha........anyeong...see u later......say daa dekat ak yang comel disebelah ni yea...haha....gatai btoi....=P

There was an error in this gadget
 
Copyright AKU HAMBA ALLAH 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .