Saturday, 5 May 2012

Accident accident!!!

Assalamualaikum rakan rakan semua.....dah xsabar rasa nak update post ni...dub dab dub dab rasa tadi...lebih kurang pukul enam suku tadi lah....tengah ak dok singgah blog blog orang ...tiba tiba je kat luar rumah aku orang dok lari la...scene masa tu...orang tengah panic...ak pon pelik..pastu abah ak jenguk la keluar..abah aku pon baru balik keje masa tu...rupa rupanya ada accident kat jalanraya tepi taman aku...dekat area area situ memang selalu accident...macam macam kes dah...ada yang pecah kepala la...etc lah..ak pon x sanggup nak cite...tkot pon ada...tapi nasib baik la accident kali ni hanya luka luka..tapi boleh dikatakan terok la jugak....kereta wira langgar kereta myvi kot...macamtu la lebih kurang,...kereta wira tu remok terok la....disebabkan taman aku ni sebelah jalanraya tu...so ramai la orang taman aku yang pegi tengok kejadian tu...tpi ak x pegi pon...malas nak kuar rumah....heh...lagi satu aku rasa takot sikit nak tengok kejadian macm ni.....bagi aku macam ngeri ja....tu la...stiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya...nak suruh kita beringat la...p mna mna pon kena berhati hati....nak naik kenderaan baca doa naik kenderaan...minta Allah selamatkan perjalanan kita terutama yang nak nak berjalan jauh kan...macam balik kampung ke..pegi vacation ke...even nak pegi kedai dekat ciput tu pon baca bismillah...nikan pula nak berjalan jauh....taw,...ingat tu...kita mampu merancang...tapi Allah yang menentukannya....Dia lebih Mengetahui apa yang terbaik buat hambanya,.....sebab tu la kita kena mintak doa banyak-banyak dijauhkan dari malapetaka kay.....lagi satu bila ada accident yang melibatkan kematian....time tu aku rasa cukup takot.....tu salah satu sebabnya Allah nak ingatkan kita hamba hamba ni suruh fikir pasal kematian la tu......bila ada kematian atau musibah apa apa pon kena sebut apa...haa sebut "innalillah hi wa inna ilaihi raaji'un"...dariNya kita datang dan kepadaNya juga kita kembali...dapat pahala taw sebut tu....haa...ok la...nanti ak cite pasal len plak kay...haha...daaa..")   ...see u all later kay...

2 comments:

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

kemalangn xkenal tempat..huhuhu

Rahimah Zahari said...

hehe.....absolutely miera....so we must always to be careful in everything we'd done...

Post a Comment

There was an error in this gadget
 
Copyright AKU HAMBA ALLAH 2009. Powered by Blogger.Designed by Ezwpthemes .
Converted To Blogger Template by Anshul .